Kabızlığa Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Kabızlık, pek çok insanın karşılaşabileceği bir rahatsızlık olup, bu durum sürekli hale geldiğinde günlük hayatı olumsuz etkileyebilir. Eğer tuvalet ihtiyacını eskisi kadar sık hissetmiyor ve tuvalet sırasında zorluk yaşıyorsanız, büyük ihtimalle kabızlık sorunuyla baş başa kalmışsınız demektir. Bu durumda anlık rahatlama sağlayacak yiyecekler arayışında olabilirsiniz. Bir sağlık uzmanı ile görüştükten sonra evde uygulayabileceğiniz kabızlıkla başa çıkma yöntemlerini deneyebilir ve güncel beslenme alışkanlıklarınızı, bağırsak hareketliliğini artıracak şekilde yeniden gözden geçirebilirsiniz.
Kabızlığa iyi gelen besinler nelerdir ve bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirsiniz? İşte yanıtları!
Kabızlığa Ne İyi Gelir?
Su
Oda sıcaklığında bol su içmek ve su tüketimini artırmak, kabızlığın etkilerini azaltmanın en etkili yollarından biridir. Suya birkaç damla limon sıkabilir veya bir iki dilim limon ekleyerek alkali seviyenizi dengeleyebilirsiniz. Yüksek su içeriğine sahip besinler, kabızlık sorununu hafifletmeye yardımcı olabilir.
Kayısı
Yüksek lif içeriği sayesinde taze veya kuru kayısı, kabızlıkla başa çıkmanın en etkili yollarından biridir. Özellikle aç karnına kayısı yediğinizde bağırsaklarınız daha aktif hale gelir ve dışkılama süreci kolaylaşır.
Kahvaltıdan önce birkaç kuru kayısı yemek, sindirimi hızlandırabilir. Ancak, fazla miktarda kayısı tüketimi ishale yol açabileceğinden günde bir kez tüketmeniz tavsiye edilir.
Erik
Mayhoş tadı ile erik, bağırsakları hareketlendirme konusunda etkili bir besindir. Lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırarak kabızlık belirtilerini azaltabilir. Mevsiminde yeşil veya kırmızı erik tüketebilir, ayrıca erik kurusu veya doğal erik suyu da tercih edebilirsiniz.
Elma
Elma, lif açısından zengin bir meyvedir ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir. İçerdiği pektin adı verilen çözünür lif, dışkının yumuşamasında ve bağırsak hareketlerinin düzelmesine katkıda bulunur.
Armut
Armut, kabızlıkla mücadelede etkili doğal bir meyvedir. Lif bakımından zengin olması ve çözünür lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyebilir. Armut, taze olarak tüketildiğinde veya doğal meyve suyu olarak içildiğinde kabızlık belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olabilir.
Armut kabuğunun lif oranı yüksektir, bu nedenle kabızlığa karşı oldukça etkilidir. Kabız olduğunuz zamanlarda armut yemek, sindirim sisteminizin dengede kalmasına yardımcı olabilir.
İncir
İncir, kabızlıkla başa çıkma konusunda yardımcı olan, doğal olarak yüksek lif içeriğine sahip bir meyvedir. Hem çözünür hem de çözünmeyen lifler, sindirim sisteminin sağlığını destekler. Çözünmeyen lifler, bağırsaklarda su emilimini artırırken, çözünür lifler su ile birleşip jel benzeri bir madde</strong;> oluşturur. Bu sayede bağırsak hareketlerini hızlandırabilir ve dışkılamayı kolaylaştırabilir.
Turunçgiller
Turunçgiller, C vitamini açısından zengindir. C vitamini, antioksidan özellikleri ile bağırsak sağlığını destekleyebilir. Portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi meyveleri mevsiminde tüketebilir, çeşitli yemeklerde, salatalarda veya çorbalarda sos olarak kullanabilirsiniz. Meyve suyu tüketimi de faydalı olacaktır; ancak taze sıkılmış olmasına dikkat ediniz.
Zeytinyağı
Zeytinyağı, içerdiği bileşenler ve yağ olması nedeniyle bağırsakların sağlıklı çalışmasına ve dışkının geçişini kolaylaştırmasına yardımcı olabilir. Bağırsak hareketlerini düzenleyebilir. Kalitesinden emin olduğunuz saf zeytinyağını salatalarınıza, çorbalarınıza veya yemeklerinize ekleyip 1 yemek kaşığı veya 1-2 tatlı kaşığı kadarını öğünlerde tüketebilirsiniz. Ancak bu etkileri herkes üzerinde aynı şekilde hissettirmeyebilir; bu nedenle doktorunuza danışmanız önemlidir.
İlginizi çekebilir: Zeytinyağının Kanıtlanmış 10 Faydası
Enginar
Enginarın yüksek lif içeriği, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve dışkının yumuşamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, enginarda bulunan faydalı diğer besin maddeleri de sindirim sürecini iyileştirebilir. Enginar, bağırsaklarda yararlı bakterilerin büyümesini teşvik eden bir lif türü olan inülin içerir.
Ispanak
Ispanak, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin, sağlıklı bir besindir. Bu besinler, sağlıklı bir sindirim sistemi için oldukça önemli olup, kabızlık riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Taze haliyle salatalarda, pişirilerek yemek veya çorbalarda tüketilebilir.
İlginizi çekebilir: Ispanak Faydaları – Temel Reisi Haklı Çıkaran 10 Süper Özelliği
Pırasa
Pırasa, yüksek lif içeriği ile kabızlık sorununu gidermede önemli bir rol oynamaktadır. Pırasayı zeytinyağı ile pişirerek akşam yemeği olarak tüketebilirsiniz. Çiğ yemek zor olabileceği için haşlayıp üzerine limon sıkarak yenebilir.
Brokoli
Brokoli, lif içeriği yüksek bir sebzedir ve sindirim sağlığını destekleyen diğer besin maddeleri içerir. Örneğin, C vitamini ve magnezyum sindirim sistemi fonksiyonlarını güçlendirir. Kabızlık yaşadığınızda brokoliyi salatalarda, çorbalarda veya haşlanmış olarak sade tüketebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?
Bezelye
Bezelye, lif açısından zengin bir baklagil olup sindirim sağlığını destekleyebilir ve kabızlıkla mücadelede yardımcı olabilir. Ayrıca, bezelyenin içerdiği pektin gibi çözünür lifler, bağırsaklarda su emilimini artırarak dışkının hacmini artırır ve bağırsak hareketlerini uyarabilir. Tazesini yemeklerde, çorba ve salatalarda zeytinyağlı veya etli olarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Kefir
Kefir, probiyotik bakteriler açısından zengin, fermente bir süt ürünüdür. Probiyotikler, sindirim sistemini destekleyen yararlı bakterilerdir ve bağırsak florasının dengesine yardımcı olur. Kefirdeki probiyotikler, bağırsaklardaki sindirim süreçlerini düzenleyerek bağırsak hareketliliğini artırabilir.
Yoğurt
Kabızlık sorunuyla başa çıkmak için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir öneri: Limonlu yoğurt! Bir kase yoğurdun içine birkaç damla limon sıkın ve bu yoğurdu kabızlık durumunda tüketin. Limonun antioksidan özellikleri ve yoğurdun probiyotik özelliği sayesinde bağırsakların rahatlamasına yardımcı olabilir.
Lahana Turşusu
Turşular ve diğer fermente gıdalar, bağırsak hareketliliğini düzenleyebilir. Lahana turşusu, fermente bir gıda olduğu için probiyotik bakımından zengindir. Probiyotikler, sindirim sistemini destekleyerek bağırsaklardaki su emilimini artırır ve bağırsak fonksiyonlarını düzenler.
Yağlı Tohumlar (Chia tohumu, keten tohumu)
Yağlı tohumlar, özellikle omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu sağlıklı yağlar, bağırsakların düzenli çalışmasına destek olabilir ve bağırsak hareketlerini artırabilir. Yağlı tohumlar genelde doymamış yağlar açısından zengindir ve bu tür yağlar sindirim sisteminde daha kolay sindirilerek kabızlık belirtilerini azaltabilir.
Yeşil Çay
Yeşil çay, polifenoller gibi güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, bağırsak sağlığını destekleyebilir ve iltihaplanmayı azaltabilir. Yeşil çay içmek, vücudu nemlendirmeye yardımcı olur. İyi bir hidrasyon, dışkılamayı kolaylaştırabilir.
İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları: Ne İşe Yarar, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?
Sinameki Çayı
Sinameki çayı genellikle kabızlığı hafifletmek amacıyla tüketilir. Sinameki bitkisinin yaprakları, içerdeki bileşikler sayesinde bağırsak hareketlerini tetikleyebilir ve dışkının daha kolay geçişini sağlayabilir. Çoğunlukla, sinameki çayı kısa süreli kabızlık durumlarında etkili olabilir. Fakat aşırı tüketim önerilmez.
Rezene Çayı
Rezene, sadece kabızlık değil; regl ağrıları, yemek sonrası şişkinlik ve hazımsızlık gibi durumlara da iyi gelmektedir. Özellikle aktarlardan alabileceğiniz taze rezene tercih edilirse etkisini daha hızlı görebilirsiniz. Kabızlık yaşadığınız süreçte bir parça kurutulmuş rezene ile sıcak su demleyin. Akşam yemeklerinden sonra veya öğle vakti bir bardak içmeye özen gösterin. Rezene etkisini gösterebilir ve bağırsaklarınız daha hızlı sindirime geçebilir.
Kabızlık Nedir?
Kabızlık, dışkılamada zorluk ve ağrı gibi durumların yaşandığı bir sağlık sorunudur. Bağırsaklardan dışkının geçişi rahat bir şekilde sağlanamaz. Bu durum, bağırsak işleyişindeki yavaşlık veya düzensizlikten kaynaklanır. Dışkı genellikle sertleşir ve geçişi parça parça ve kuru şekilde olabilir; bu da kişinin tam olarak rahatlamadığı ve şişkinlik hissi ile ağrı duyması sonucunu doğurabilir.
Kabızlık genellikle kısa süreli ve geçicidir. Seyahat gibi sık değişen yaşam şekilleri veya oruç gibi dönemler sırasında ortaya çıkabilir. Su ve sıvı alımını artırarak, lifli gıdalardan zengin beslenerek bu durumu hafifletebilirsiniz. Ancak, belirtilerin şiddetlendiği ya da uzun sürdüğü durumlarda sağlık kuruluşuna başvurmanız önemlidir.
Kabızlık Nasıl Geçer?
- Kabızlığın ve şişkinliğin giderilmesi için günlük fiziksel aktivite artırılmalıdır.
- Sıvı oranı yüksek yiyecekler veya sıvı tüketimine özen gösterilmeli ve düzenli olarak oda sıcaklığında temiz su içilmelidir.
- Soğuk ve buzlu içecekler yerine sıcak, şekersiz doğal bitki çayları tercih edilebilir.
- Öğünlerin düzeni de kabızlığın giderilmesinde önemli bir rol oynar. Azar azar sık sık beslenilmesi, bağırsakları yoran büyük öğünlerden kaçınılması tavsiye edilir.
- Aynı zamanda kahvaltılarda zeytinyağı tüketimi bağırsak hareketlerini hızlandırabilir.
- Yeşil çay, rezene çayı ve sinameki gibi çaylar içilebilir.
- Kuru erik ve kuru kayısı ile yapılan şekersiz kompostolar öğünlerde tüketilebilir.
- Keten tohumu, chia tohumu gibi yağlı tohumlar müshil etkisi yaratabilir.
Kabızlık Neden Olur?
Kabızlık, sık görülen belirli nedenlerle ilişkilendirilir:
- Yetersiz su alımı
- Lifçe fakir gıdalarla beslenme
- Stres, kaygı ve depresyon
- Dışkılamayı erteleme
- Yanlış ve sağlıksız beslenme
- Hareketsiz yaşam tarzı
- Sık seyahat etme
- Öğün ve uyku düzenindeki ani değişiklikler
- Hormonal değişiklikler
- Gebelik
- Bazı ilaçların yan etkileri
- Demir takviyeleri, etkili ağrı kesici veya antidepresan kullanımı
- Hemoroid
- Tiroid hastalıkları
- Bağırsak tıkanıklıkları
- Divertikülit
Özellikle yanlış beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan kabızlık, lif içeriği düşük bir diyetle beslenen kişilerde daha sık gözlemlenmektedir. Yüksek şeker tüketimi, dışkılama ihtiyacını erteleme, bağırsakta herhangi bir hastalık, uzun süreli seyahatler, bazı ilaçların yan etkileri ve gebelik gibi durumlar kabızlık nedenleri arasında yer alabilir. Ancak bu sebepler kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Kabızlığa neden olan durumların iyi değerlendirilmesi için uzman görüşü almak ve tedavi edilmesi önemlidir. Beslenme programı ile düzelmeyen kabızlık sorununun çözümü için mutlaka doktora danışmalısınız.
Kabızlık Belirtileri Nelerdir?
Kabız olup olmadığınızı nasıl anlayabilirsiniz? Kabızlık belirtileri şu şekildedir:
- Dışkılamada zorluk
- Dışkılama sırasında veya sonrasında ağrı
- Dışkılama sayısında azalma
- Dışkının sert, kuru parça parça gelmesi
- Dışkılama esnasında anormal koku
- Şişkinlik hissi ve karın ağrısı
- Dışkıladıktan sonra tam olarak rahatlayamama hissi
- İleri durumlarda dışkıda kan
- İştahsızlık ve kilo kaybı yaşanması
Eğer dışkılamada uzun süreli zorluk yaşıyorsanız, kanama, ağrı veya son dönemlerdeki kilo kaybı gibi durumlar söz konusuysa, vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.
Kabızlık Nasıl Önlenir?
Kabızlığı önlemek için evde uygulayabileceğiniz şu adımlarla daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz:
- Gün boyunca yeterli miktarda oda sıcaklığında temiz su içmeyi ihmal etmeyin,
- Lif açısından zengin besinlerle beslenin,
- Düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin; hareketli olun,
- Kuru meyveler (kuru kayısı, kuru erik etc.) ara öğünlerde ölçülü tüketin,
- Yemeklerde zeytinyağı kullanmaya dikkat edin,
- Kırmızı et yerine beyaz et (tavuk, hindi, balık) tercih edin,
- Probiyotik (yoğurt, ayran, kefir, süt) gıdalara yönelin,
- Yağlı tohumlar (keten tohumu, chia tohumu) tüketin,
- Fast food yerine sulu ev yemekleri tercih edin,
- Beyaz ekmek, makarna ve pirinç gibi karbonhidrat kaynaklarını sınırlayın; tam buğday ve tam tahıllı ürünler seçin.
Kabızlık Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Çocuklarda Kabızlığa Ne İyi Gelir?
Çocuklarda sık görülen kabızlık için kuru erik, kuru kayısı ve kuru incir ara öğünlerine eklenebilir. Bu, bağırsakların çalışmasını destekleyecek ve işlenmiş gıdalardan kaçınmayı sağlayacaktır. Armut, taze incir, kayısı ve zeytinyağını blender’dan geçirerek hazırlanan bir karışım, yüksek lif içermesi nedeniyle çocuklarda kabızlığı önlemekte etkilidir.
Çocuklarda kabızlık sorunu hakkında sıkça sorulan bir diğer soru da süt kabızlığa iyi gelir mi sorusudur. Eğer doktorunuz onaylıyorsa inek sütü yerine keçi sütü tercih edebilirsiniz. Tatlı abur cuburlara, asitli içeceklere ara vermek de önemlidir. Gün içerisinde fiziksel aktivite yapmaları teşvik edilmelidir.
Hamilelerde Kabızlığa Ne İyi Gelir?
Gebelik boyunca sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri kabızlıktır. Hamilelikte görülen karın ağrısı ve kabızlık için, özellikle incir, üzüm, erik, kayısı ve elma gibi meyveler ile brokoli, kuşkonmaz, havuç, lahana, marul, yeşil yapraklı sebzeler, pırasa gibi sebzeler fayda sağlayabilir.
Lohusalıkta kabızlık için sinameki çayı, kefir, yoğurt, ayran, zeytinyağı, kepekli ürünler, ve yulaf içeren yüksek lifli besinler tercih edilebilir.
Emzirirken kabızlık için kuru incir, kuru erik ve kuru kayısı ile hazırlanan komposta, anne sütünün yanında kabızlık sorununu hafifletebilir. Ancak hamilelik ve emzirme dönemi hassas olduğu için doktorunuza danışmanız önemlidir.
Bebeklerde Kabızlığa Ne İyi Gelir?
Bebeklerde özellikle ek gıdaya geçiş döneminde kabızlık sık görülebilir. Ek besinler verilmeden önce doktor ya da diyetisyenle görüşülmelidir. Kabızlık durumu ile karşılaşıldığında mutlaka doktora danışılmalı ve kabızlığın nedeninin tam olarak anlaşıldıktan sonra ek besinlere devam edilmelidir.
Bebeklerin sıvı alımını artırmak önemlidir. Ek gıda döneminde sebze çorbası yapmak ve içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı eklemek, kabızlığın önlenmesine yardımcı olabilir. Elma, armut, şeftali suyu da faydalı olabilir; ancak bu gıdaların verilmesi için doktor onayı alınmalıdır.
Yeni doğan bebeklerde kabızlık durumunda kesinlikle anne sütüne devam edilmelidir. Doktora danışarak ek bir mama verilmesine karar verilmelidir.
Ramazanda Kabızlığa Ne İyi Gelir?
Ramazan döneminde sık yaşanan problemlerden biri kabızlıktır. Ramazanda oluşan şişkinlik ve kabızlık için en önemli önlem, sahur öğününün atlanmamasıdır.
Ayrıca iftarda ağır yemeklerden kaçınmak ve mide ile bağırsaklara ani yüklenmemek</strong; önemlidir. İftarı ılık su ile açmak ve yanında bir iki kuru kayısı ile zeytinyağı yemek, kabızlık sorununu hafifletebilir.
Su ve kayısı tüketildikten sonra bir süre beklenmeli ve sonrasında çorba ve ana yemeklere devam edilmelidir. Bu şekilde yemeklerin azar azar tüketilmesi kabızlığı önleyebilir.
Zeytinyağı Kabızlığa İyi Gelir Mi?
Evet, zeytinyağı kabızlık üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Zeytinyağı tüketimi, dışkıyı yumuşatarak bağırsaklardan daha kolay geçmesini sağlayabilir. Bunun yanı sıra, bağırsaklardaki sağlıklı bakteri popülasyonlarının desteklenmesine yardımcı olabilir. Ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
Muz Kabızlığa İyi Gelir Mi?
Muzun kabızlık üzerindeki etkisi, olgunlaşmamış veya olgun muz olması durumuna göre değişiklik gösterir:
Yeşil ve olgunlaşmamış bir muz, yüksek oranda dirençli nişasta içerir ve düşük şeker oranına sahip olduğundan kabızlık yaratabilir. Olgunlaşmış muz, lif bakımından daha zengindir ve bağırsaklardaki su emilimini azaltarak dışkının yumuşamasına yardımcı olabilir.
Yeşil muzların olgunlaşmaya başlamasıyla, dirençli nişastaların şekere dönüşümü gerçekleşir; bu, olgunlaşmış muzların daha tatlı hale gelmesine ve daha az lif içermesine sebep olur. Bu nedenle, kabızlık semptomlarını hafifletmekte olgun muzlar, yeşil muzlardan daha etkili olabilir.
Kabızlık Kimlerde Görülür?
Kabızlık durumu, yetişkin kadınlar, erkekler ve çocuklar dahil herkesde görülebilir. Hamilelikle birlikte yaşanan hormonal değişimler ve yaşlılık sebebiyle metabolizmanın düşmesi kabızlığa neden olabilir. Özellikle sık seyahat edenler, az su içenler, lif içeriği düşük maddelerle beslenenler ve düzenli olarak ilaç kullananlar açısından kabızlık riski belli bir oranda artar; ancak bu,sıralanan faktörler kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
Anında Tuvalete Çıkaran Yiyecekler Nelerdir?
- Bol su tüketmek ve suya 1 dilim limon eklemek veya birkaç damla limon suyu koyarak kabızlık belirtilerini hafifletmek mümkündür.
- Kuru erik, kuru incir, kuru kayısı kabızlığı gidermede en etkili yiyecekler arasındadır.
- Yoğurt ve kefir gibi probiyotik gıdalar, bağırsak hareketlerini düzenler.
- Brokoli, kuşkonmaz, ıspanak, bezelye, pırasa gibi yeşil yapraklı sebzeler kabızlığa iyi gelmektedir.
Sürekli Kabız Olmak Neyin Belirtisi Olabilir?
Gün içerisinde çok az su içiyorsanız, günlük yaşam tarzınıza sık sık değişiklik yapıyorsanız ve sağlıksız besleniyorsanız kabızlık problemine sık maruz kalabilirsiniz. Su ve sıvı alımını artırıp, probiyotik ve lif içeren gıdalara yönelirseniz, kabızlığın tekrarını önlemeniz mümkün olacaktır.
Kabızlık Kaç Güne Kadar Normal?
Kabızlık, haftada büyük tuvalet yapma sıklığındaki belirgin bir azalmayla kendini göstermektedir. Dışkılama sırasında zorluk çekmek ve ağrı, en yaygın belirtileri arasında yer alır. Kabızlık durumu ortalama 1-2 hafta devam edebilir; belirtilerin süregeldiği durumlarda doktora danışmak önemlidir.
Kabızlık İçin Etkili Tarifler
1) Dümdüz Bir Karın İçin: Kabızlık Gideren ve Göbek Eriten Kür
Yağsız yoğurt, maden suyu, limon ve kuru nane ile hazırlanan karışımı sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan 2 saat önce birer bardak olarak tüketebilirsiniz. Düzenli kullanıldığında hem kabızlık problemlerinizden kurtulabilirsiniz hem de düz bir karna sahip olabilirsiniz. Kabızlık Giderici ve Göbek Eritici Kür
2) Zencefil, Yeşil Çay ve Tarçının Dayanılmaz Hafifliği: Yağ Yakıcı ve Kabızlık Giderici İçecek
Zencefil, yeşil çay, tarçın, karabiber, yeşil elma, limon ve maden suyu ile hazırlanan karışım, yüksek vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra yağ yakıcı özelliği ile de öne çıkmaktadır. Yağ Yakıcı ve Kabızlık Giderici İçecek
3) Yoğurt ve Maden Suyunun İnanılmaz Etkisi: Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü
Maden suyu, yoğurt, limon ve kuru nane ile hazırlanan karışımın yanına, gün boyunca 2 litre su tüketirken, kabızlık probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca, göbek eritici etkisiyle de belli bir süre sonra karın bölgenizde görülen değişiklikleri fark edersiniz. Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Kür
4) Göbek ve Basene Elveda: Göbek-Basen Eriten ve Kabızlık Gideren İçecek
Yoğurt, taze nane, maden suyu ve limon ile hazırlanan karışımı sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce birer bardak olarak tüketebilirsiniz. Düzenli olarak birkaç hafta boyunca kullanılan bu karışım, spor ve yeterli su tüketimiyle birleştiğinde dikkate değer bir değişime yol açar. Göbek Basen Eriten ve Kabızlık Gideren İçecek
5) Bal kabağı Mucizesi: Bebekler İçin Kabızlık Giderici +6 Ay
6 ay üzerindeki bebekler için hazırlanan bal kabağı, kuru kayısı ve yoğurt karışımı, bebeğinizin kabızlık sorununu gidermeye yardımcı olacaktır. Kabızlık İçin Karışım (+6 ay)
6) Hurma ve Kayısı ile Gülümseyen Bebekler: Bebekler İçin Kabızlık Giderici ve Besleyici Karışım
Hurma, kayısı ve kuru üzüm ile hazırlanan bu karışımı bebeğinizin mamasına ya da yoğurduna ekleyebilirsiniz. Kabızlık probleminin hızla çözümüne katkıda bulunurken, lezzetiyle de bebeğinizin ilgisini çekebilir. Bebekler İçin Kabızlık Giderici ve Besleyici Karışım
7) Chia ve Keten Tohumunun İncir ve Kuru Kayısı ile Buluşması: Kabızlık İçin Marmelat
Kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, keten tohumu, chia tohumu ve zeytinyağı ile hazırlanan marmelat, sabah kahvaltılarında sadece birkaç gün içinde kabızlık problemini ortadan kaldırabilir. Kabızlık İçin Marmelat
8) Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü (Bilgi ve Resimli)
Yoğurt, kabızlık için önerilen ideal besinlerdendir. Soda, limon suyu ve nane de hazımsızlığa iyi gelir! Bu karışım sayesinde elde edilecek ferahlatıcı içecek, kabızlık şikayetlerinizi azaltabilir! Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü (Bilgi ve Resimli)
NOT: Bu içerik sağlık uzmanlarının katkısı ile hazırlanmış ve dil modeli ile düzenlenmiştir. Sitemizdeki bilgiler tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Sağlığınız ile ilgili tüm durumlarda, tanı ve tedaviye yönelik işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.