Cilt & Bakım

Şeker Peelinginden Neden Kaçınmalıyız?

Peeling, cilt bakımında önemli bir role sahiptir. Bu işlem, ölü cilt hücrelerinden kurtulmanızı ve gözeneklerinizi temizlemenizi sağlar. Böylece sivilce, ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Düzenli peeling uygulamaları, serumların ve nemlendiricilerin cilt tarafından daha iyi emilmesini sağlayarak etkilerini artırır. Ancak, özellikle yüz gibi hassas bölgelere peeling yapmanın doğru ve yanlış yöntemleri bulunmaktadır. Beğenilen şeker peelingi, vücudun diğer bölgelerindeki donuk cildin görünümünü azaltabilir; ancak bu tür maddenin yüz derisine uygulanması çok sert olabilir.

Şeker Peelinginin Yan Etkileri Nedir?

Şeker peelingleri, büyük şeker kristallerinden oluşur. Amaç, bu granülleri cilde masaj yaparak ölü cilt hücreleri ve kalıntıları temizlemektir. Ancak, şeker peelinglerinin sert yapısı, onları yüz cildi için uygun hale getirmemektedir. Normal şeker kullanıyorsanız, ciltte küçük yırtıklara ve hasara neden olabilirler. Yüz bölgesinde şeker peelingi kullanmak, tahrişe, kızarıklığa, kuru cilde ve çizilmelere yol açabilir. Bu yan etkiler, sadece mağazalardan veya internetten alınan şeker peelingleri için değil, aynı zamanda ince beyaz ve kahverengi şeker granülleriyle yapılan ev yapımı peelingler için de geçerlidir.

şeker peelingi

Güvenli Yüz Peelingi Nasıl Yapılır?

Daha hafif peelingler haftalık uygulamalar için uygun olabilir; ancak bu peelinglerin küçük ve yuvarlak parçacıklara sahip olması şartıyla. Yeni bir yüz peelingini her zaman öncelikle kolunuzda deneyin; eğer vücudunuz için çok sertse, cildiniz için de aşındırıcı olacaktır.

  1. Alfa hidroksi asitler (AHA’lar)

Sitrik, laktik ve glikolik asitler içeren AHA’lar, cildinizin görünümünü ve dokusunu iyileştirecek şekilde yüzeydeki cilt hücrelerini temizler. Aşındırıcı parçacıklar yerine bu asitleri içeren ürünler, ölü cilt hücrelerini nazikçe çözer.

  1. Beta hidroksi asitler (BHA’lar)

En bilinen BHA, gözeneklerdeki ölü deri hücrelerini çözmeye yardımcı olan salisilik asittir. Salisilik asit genellikle tonerlerde, temizleyicilerde ve losyonlarda bulunur. Tahriş ve aşındırmayı önlemek için aynı anda yalnızca tek bir salisilik asit içeren ürün kullandığınızdan emin olun.

şeker peelingi

Şeker Peelingi Nerede Kullanılır?

Önceden herhangi bir tahriş yaşamadıysanız, vücutta şeker peelingi kullanımı genellikle güvenlidir. Özellikle dirsekler, dizler ve topuklardaki aşırı kuru, pürüzlü bölgelerde etkili bir şekilde kullanılabilir. Kurumayı önlemek amacıyla elde de şeker peelingi kullanabilirsiniz. Ancak, şeker kristallerinin sert yapısı sebebiyle tahriş, yara veya kızarıklık olan bölgelere uygulamaktan kaçınmalısınız. Şeker peelingi sonrasında birkaç gün içinde iyileşmeyen yan etkilerle karşılaşırsanız, bir dermatologla görüşmenizde fayda vardır. Hassas bir cildiniz varsa, egzama gibi rahatsızlıklarınız bulunuyorsa, şeker peelinginden mutlaka kaçınmalısınız.

Vitamin Rehberi

Sağlıklı beslenme ve vitamin rehberi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir