Bitki çayları

Evde Yapabileceğiniz 7 Etkili Detoks Çayı

Detoks çayları, vücudunuzu temizleyerek ödem atmanıza ve zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sağlığınıza katkıda bulunacak 7 farklı detoks çayı tarifi:

1. Maydanozlu ve Limonlu Detoks Çayı Maydanoz ve limonun birleşimiyle toksinlerden arınmak için etkili bir çay. Yarım limon ve bir avuç maydanozu kaynamış suya ekleyerek 15 dakika demleyin.

2. Yeşil Çaylı Detoks Çayı Yeşil çay, ödem söktürücü özellikleriyle bilinir. 1 litre kaynar suya 2 yemek kaşığı yeşil çay, 3 adet çubuk tarçın, 2 adet doğranmış limon ve 1 adet dilimlenmiş yeşil elma ekleyerek demleyin.

3. Meyveli Detoks Çayı Yeşil elma, armut ve limonla zenginleştirilmiş bu çay, ferahlık ve sağlık dolu bir içecek. Meyveleri kaynar suya ekleyip demleyin ve isterseniz soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

4. Kiraz Saplı Detoks Çayı Kiraz sapı, özellikle ödem atıcı etkisiyle dikkat çeker. 1 litre kaynar suya yarım yemek kaşığı kiraz sapı ekleyerek demleyin. Lezzetlendirmek için limon, yeşil elma veya zencefil ekleyebilirsiniz.

5. Zencefilli Detoks Çayı Zencefilin sindirime yardımcı olma özelliğiyle tanınır. Önceden kaynatılmış bir litre suya 2-3 dilim zencefil ve yarım dilim limon ekleyerek 15 dakika demleyin.

6. Yeşil Çaylı ve Yasemİnli Detoks Çayı Yeşil çay ve yaseminin birleşimiyle vücudunuzdaki zararlı maddelerden arınabilirsiniz. 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yeşil çay ve bir tutam yasemin çayı ekleyerek 30 dakika demleyin.

7. Karanfilli Detoks Çayı Karanfil, sindirimi destekler ve vücuttaki toksinlerle savaşır. 1 litre kaynar suya 9 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın ve yarım kabuğu soyulmuş limon ekleyerek 45 dakika demleyin.

Unutmayın, detoks çaylarının amacı kilo vermek değil, vücudunuzu temizlemektir. Bu nedenle uzun süre kullanılmamalıdır. Her şeyde olduğu gibi, bu çayları da dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir. Sağlıklı günler dileriz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Boğaz Ağrısı ve Öksürüğe Veda Etmenizi Sağlayacak 10 Mucizevi Çay Tarifi

İlginizi Çekebilir:Kadın Sağlığı Rehberi: Menopoz ve Sonrasında Bilmeniz Gerekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir